Stichting Kenya Kinderen

In januari 2007 hebben Erwin van Andel en Jan Brinkman, door mee te doen met een zgn. displaywedstrijd in C1000 van Andel een 2-persoonsreis naar Kenya gewonnen. Stichting Kenia kinderenErwin en Jan zijn toen met een georganiseerde reis door het prachtige Kenya gereisd. Ze gingen van het ene mooie natuurpark naar het andere en halverwege de reis zijn ze op aanraden van de reisgids gestoptbij het Maai Mahiu Children’s Home in de Rift Valley in Kenya. Hier kregen zij een rondleiding door het weeshuis. Dit maakte zoveel indruk op hen, dat bij de reisgroep het idee ontstond om geld in te zamelen, waarvan gordijnen zijn gekocht.

Weer terug in het drukke en nuchtere Nederland bleven de reis en in het bijzonder het weeshuis en de kinderen hen bezighouden. Uiteindelijk werd besloten iets voor het weeshuis te doen, want de toiletten en de douches van het jongensgebouw waren zo vies en onhygiënisch en dat bleef in hun gedachten. Het eerste project, een nieuw jongensgebouw, was ontstaan.

Inmiddels zijn er in de afgelopen jaren diverse projecten afgerond. Het geld dat wij voor deze projecten hebben binnengehaald, kwam van de jaarlijkse koopjesmarkten, oliebollenacties en de statiegeldbonnen-actie die in de C1000 – van Andel werden georganiseerd.

Voor meer informatie over de stichting: http://www.kenyakinderen.nl/

Advertenties